Tekeningen voor snijden/ponsen worden best ontworpen met een professioneel cad programma. Het uitvoerbestand dient de extenties .dxf en/of .dwg te ondersteunen. In sommige dtp programma’s (coreldraw, adobe illustrator,…) kunnen eveneens .dxf en/of .dwg files aangemaakt worden maar deze tekeningen kunnen wij enkel aanvaarden wanneer ze volledig gevectoriseerd zijn. Hieronder vind u een overzicht over hoe een correcte .dxf en/of .dwg file er dient uit te zien.


-Lever uw tekening aan in schaal 1:1.

-Lever alleen de te snijden contouren aan in de dxf-file.

-Verwijder in uw dxf-file alle bematingen, zetlijnen, hartlijnen etc.

-Voor pons stukken gelieve geen laser-radii op de hoeken te plaatsen, tenzij deze essentieel zijn.

-Er mogen zich géén splines of “blokken”  (Blokken zijn geclusterde lijnen) in een dxf-file bevinden, deze worden niet herkend door CNC software.

-Er mogen zich géén open contouren bevinden in een dxf-file.

-Dxf-files mogen geen dubbele contourlijnen bevatten.

-De stukken moeten zich boven het nulpunt bevinden zoals op de afbeelding hiernaast.

-Als er zich tapgaten in een te snijden product bevinden, moeten hiervan de boordiameters getekend worden en de draad aanduiding aanwezig zijn (bv.: M5)

-Lever de dxf files als mono-dxf-files (één onderdeel per dxf-file).

-Gebruik een enkele laag (layer) in 2D-formaat.

-Voor teksten met speciale fonts, type font meesturen.

-U stuurt ons voor een logo: EPS of BMP bestand met hoge dpi resolutie.

-Als het te snijden product een folie bevat, zoals bij geborstelde plaat moet deze getekend zijn met de folie op de bovenzijde van de plaat.

-Voor plooistukken kunt u ons ook een IPT 3D bestand aanleveren.


Bij plooistukken ook een pdf met bemating, hoeken en folie aanduiding meeleveren.

Leest het bovenstaande voor u als chinees ? Geen probleem, u kan ons steeds contacteren voor meer informatie. Indien u niet bij machte bent dergelijke tekening aan te leveren kunnen wij de gewenste tekening ook voor u tekenen. Lever ons hiervoor een gewenste schets op papier en wij verzorgen het tekenwerk aan eerlijke prijzen en binnen de korst mogelijke termijn. Hiervoor hebben wij alle software en kennis in eigen huis.